hvorfor-graesaeg

Græsæg kommer fra et mobilt staldsystem, der giver hønsene en høj grad af dyrevelfærd. Samtidigt er det et ekstensivt system med en høj bæredygtighed. Læs mere om Det Mobile Hønsehus her.

Mange kokke har allerede fået øjnene op for den unikke smag og ikke mindst den utrolige farve på Græsæg. Den kan ikke opnås gennem de traditionelle staldsystemer, hvor der er så mange høns og ofte ikke noget vegetation tilbage. Produktionen af Græsæg forudsætter, at hønsene altid har adgang til græs som deres naturlige foder.

Dækningsbidraget på Græsæg er meget attraktivt, og ægprisen er høj. Derfor kan de konkurrere med traditionelle staldsystemer alene ved direkte salg. Men da stalden er mobil, kan arealet samtidigt indgå i andre produktioner, eksempelvis som bær- og frugtplantager. Derved kan man opnå dobbelt dækningsbidrag på arealet. Derfor er en produktionen oplagt til bedrifter med gårdbutikker, stalddørssalg, Ægaktier og andre former for direkte salg til forbrugeren.